HATAY / KUMLU - Aktaş Ortaokulu

Aktaş Ortaokulu

Aktaş KöyüKumlu/HATAY
Vizyon
Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen bir sonraki öğretim kurumuna hazırlanan, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, etkili ve nitelikli, çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmektedir.
Misyon
Öğrencilerimizin; Bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli ve özgüvenli olmalarını, Milli manevi değerlerine bağlı, kendisiyle ve çevresiyle barışık özgüven kazanmalarını, Çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Kütüphane Kitap Sayısı :1450
Öğretim Şekli :İkili Eğitim (İlkokul/Ortaokul birarada aynı bina kullanıldığından ortaokul öğlenci devre olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.)
Öğretmenler özel araçlarıyla okula geliş-gidiş yapmaktadır.
Aktaş Mah.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçeye 12 km... İle 42 km... Hava Alanına 5 km Mustafa Kemal Üni. Kampüsü(Serinyol) 25 km
Erasmus K101 Proje Çalışmalarımız Bulunmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Yurt Dışı Proje Faaliyetlerimiz Bulunmaktadır; Mevcutta bekleyen projemiz bulunmaktadır.
Diğer Hususlar
Okulumuzda doğu hizmet süresi 5 yıl olup 18 puandır.Ulaşım sıkıntısı olmayıp İl merkezine 42 km uzaklıkta Hava Alanı 5 km ve Kampüse 25 km uzaklıktadır. Kırıkhan ilçemize 18 km uzaklıktadır.